/a>

Gymnasiearbetet

   
 
Vi har börjat med gymnasiearbetet i skolan och jag kommer använda bloggen som en loggbok där jag delar med mig av mina tankar kring arbetet främst till mina lärare men självklart också till er andra som orkar och vill läsa om mitt gymnasiearbete från idé till färdigt resultat. 
 
Redan innan sommarlovet så började vi fundera på vad vi skulle göra som gymnasiearbete. Då ville jag åka till fjällen en vecka eller två och bara gå runt där och fotografera fjälliv både analogt och digitalt. Men mina lärare tyckte inte att det var någon bra ide´eftersom att det skulle ta väldigt kort tid och man bara har en schans att göra arbetet. Under lovet har jag väll insett att dom hade rätt och att jag måste göra ett arbete som man kan jobba med hela året, inte bara ett par veckor. En vecka innan skolan började igen hade jag lite halvt panik eftersom att jag hade bestämt mig för att inte fotografera i fjällen men inte heller kommit på något annat att göra. Ett tag funderade jag på att göra en kockbok men så som jag ville ha den med massor av utomhusbilder i sommarsolen var det också begränsat under en viss tid.
 
När jag väl började skolan så hade jag två ideér som jag valde mellan. Antingen så ville jag fotografera porträtt på folk som är mycket tatuerade, både gamla som unga och med de bilderna visa att man inte ska dömma personer för att vara på ett visst sätt bara för att de ser ut på ett visst sätt. Även fast jag gillade den ideén riktigt mycket så valde jag att fimpa den eftersom att jag ganska snabbt insåg att det skulle bli svårt att få tag på de människorna jag ville ha tag på och sedan få dem att ställa upp på att vara med på bild. Så det som jag tillslut bestämt mig för att fotografera till gymnasiearbetet är kärlek. Inte bara "typisk" kärlek mellan en man och en kvinna utan även mellan samkönade par och kärlek mellan föräldrar och barn. 
 
 
 

Postat av Amanda Jona [SPONTAN]

Spännande! :)

Svar: Ja det ska bli kul! :)
Emma Deleryd

Datum: 2014-09-02 | Tid: 17:22:28
Blogg: http://spontan.blogg.seDitt namn:


E-postadress: (publiceras ej på bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Tack för din kommentar!